Romaanit

Anneli Kanto - Lahtarit, 2017 Gummerus

Lahtarit, Gummerus 2017

Lahtarit kertoo ilmajokelaisista pojista valkoisten sotaretkellä Vaasasta Viipuriin. Eri rekistereitä taidokkaasti hyödyntävä teos on tarkka ja todelta tuntuva kuvaus kansalaissodan kaoottisuudesta ja raakuudesta.

Pala palalta pois - Kertomuksia Alzheimerin taudista, Gummerus 2013

Minä, vanha nainen itsekin, olen äiditön tytär, pettynyt ja epätoivoinen. Missä minun oikea äitini on? Suupieliäni kutittaa halu huutaa hänelle: ole kunnolla, älä ole tuollainen, lopeta, ole niin kuin ennenkin! Haluaisin ravistaa hänestä irti tuon jonkun, joka ei ole hän.

Anneli Kanto - Piru, noita kreivi ja näyttelijä, Gummerus 2007

Piru, kreivi, noita ja näyttelijä, Gummerus 2007

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Anneli Kanto - Pyöveli, 2015 Gummerus

Pyöveli, Gummerus 2015

Pyöveli on rehevä ja groteski romaani kolmesta miehestä, jotka päättävät pohjalaisten elämästä ja kuolemasta. Pyövelin poika Johann oppii maailman lain: pyövelinpojista tulee pyöveleitä ja papinpojista pappeja.

Anneli Kanto - Veriruusut, 2008 Gummerus

Veriruusu, Gummerus 2008

Veriruusut-romaani kuvaa vuoden 1918 järkyttäviä tapahtumia uudesta näkökulmasta. Yhteiskunnallisen muutoksen vaatimus rohkaisee myös nuoria naisia vaatimaan itselleen täysiä oikeuksia ja tasa-arvoista asemaa. Historiallisten tapahtumien pyörre tempaisee heidät mukaansa keskelle ennenkokematonta tragediaa.

Antologiat:

  • Novellit 2006, Gummerus 2006
  • Sanasinfonia, novelleja Sibeliuksesta, Karisto 2015
  • Tusina 2018 Art House