Teatterin sadonkorjuu

Date

Teatterin ensi-illlat Tampereella 2022

Tänä syksynä olen nähnyt paljon teatteria, ainakin siltä tuntuu. Ehkä koronarajoitusten jälkeen tosiaan on ollut tavallista enemmän ensi-iltoja. Listaan tamperelaisia esityksiä siinä järjestyksessä kuin olen ne nähnyt.

Visuaalista loistoa. TT Anastasia. Marjatta Kuivaston aivan ihmeellinen lavastus, ällistyttävät kolmiulotteiset projisoinnit, musiikkia, jännittävä tarina, musikaali. Romantiikkaa.

Runsautta. Teatteri Telakka Aino kostaa. Feminiinisen ja maskuliinisen ikuinen kostonkierre johtaa tuhoon. Myytit sinkoilevat Kreikasta Kalevalaan. Ajateltu on. Kekseliäs lavastus ja puvustus. Valas viimeisellä rannalla on Pekko Käppi musiikkeineen.

Commedia del Arte. TTT Paljon melua pizzasta. Goldonin klassikko siirrettynä Suomeen ja nykyaikaan. Hauska ja vauhdikas, kunhan pääsee sisään harvoin nähtyyn tyylilajiin. Tom Lindholm Suomen ensimmäisenä pizzaleipurina.

Tunnelmallinen. TTT Berliinin taivaan alla. Nukeilla tehtyjä kohtauksia, nuket esittävät enkeleitä. Kiehtova tunnelma, käsittämättömän taitava muusikko Teho Majamäki. Valittu runollinen tyylilaji pysyy ja imee mukaansa. Tälle teatteritaiteen helmelle peukkuja ja suosituksia. Artikkelikuva on tästä esityksestä.

Koskettaa ja huvittaa. TTT Klubi Tää on ihan perheestä. Niin kuin onkin. Aholan avioparin taidolla itsetehty ja itsemusisoitu iloittelu, jonka on ohjannut Petran siskolikka. Pikkulapsi- ja teinikohtaukset erinomaisen osuvia. Nautimme ja nauroimme. Jari Ahola osaa säveltääkin!

Musiikkia! TTT Come from away. Musikaali hämmästyttävästä aiheesta. 11.9. terrori-iskut aiheuttivat sen, että lentokoneet piti ohjata muualle, ja Ganderin pikkukaupunki sai äkkiä enemmän vieraita kuin siellä oli asukkaita. Miten tilanteesta selviydytään? Niina Tapio lentäjänä laulaa ja näyttelee hyvin. Mieltä lämmittävä. Ihmiset voivat olla hyviäkin toisilleen.

Vanhemmille. TTT Vanhempainilta. Yksinhuoltajaisän elämää päiväkoti-ikäisen kanssa, jota Auvo Vihro loistokkaasti esittää. Riisuttu lavastus, muutama näyttelijä. Yhteisproduktio, jolle lyhentäminen olisi tehnyt hyvää.

Taitavaa. TTT Kellariteatteri Tuolit. Ionescon klassikko. Ei ollenkaan absurdi. Valtavan taitavaa näyttelijäntyötä, Auvo Vihro ja Teija Auvinen. Hellä esitys vanhenemisesta ja elämän merkityksellisyyden etsinnästä.

Nuorekasta. TTT Kellariteatteri Action Hero. Tyrmäävän fyysinen ja nopealiikkeinen satiiri. Harrastajaryhmä kuvaa spefielokuvaa, juonen alla käsitellään poliittisesti korrektia käytöstä ja puhetta. Liila Jokelin käsikirjoitti ja ohjasi älykkäästi. Nuori yleisö oli suuresti innostunut.

Jätä kommentti

Lisää
artikkeleita